Goudse plassen

Home »  Goudse plassen

DE GOUDSE SPELD, 29-05-2017 door Carolien Tuijthof

Omdat de gemeente Gouda al tientallen jaren met veel afgunst kijkt naar de prachtige plassen van de Reeuwijkse buren, heeft het Rijk eindelijk besloten om Gouda tegemoet te komen in hun wensen. Het Canadeese bedrijf Vermilion Energy heeft opdracht gekregen aan te vangen met gasboringen in de omliggende gemeentes Woerden en Haastrecht.

Minister Kamp van Economische Zaken deelde ons breed glimlachend en zelfingenomen mede dat er zo een aantal vliegen in 1 klap worden geslagen. Nederland wordt er niet rijker van maar Canada wel, en dat is belangrijk voor de intercontinentale verhoudingen.
Door de gasboringen zal de stad Gouda het veen inzakken en snel onder water te komen te staan waardoor de Goudse plassen een feit worden  en de Gouwenaars niet langer jaloers hoeven te zijn. Niet langer kilometers op de fiets voor een picknick aan het water, je zwemt gewoon je eigen huis uit de plas in, verzekerde Kamp ons.

Kritiek op de plannen om gas te boren in het Groene Hart werden door het betreffende ministerie luchtigjes van de hand gedaan. Geen Groningse toestanden in Gouda, want de huizen zullen niet breken of scheuren maar gewoon verdwijnen onder water.

En volgens de minister moesten mensen niet zeuren over de het verdwijnen van de historische binnenstad. Volgens de berekeningen zouden de torens van het monumentale stadhuis net boven water blijven staan en daar kan dan  in de winter een unieke ijsbaan van worden gemaakt die veel toeristen zal aantrekken. Zo verdient Gouda er uiteindelijk ook nog wat aan.

De minister kon nog geen antwoord geven op de vragen van  LAAT HET GOUDEN HART NIET BARSTEN, omtrent de Woerdense en Haastrechtse plassen, eventuele dijkverzakkingen en dijkdoorbraken en de extra woningnood die ontstaat  door het verdwijnen van zo veel huizen. Maar, zo verzekerde hij ons breed glimlachend, de mensen krijgen GEEN CENT voor de geleden schade, nog van ons, nog van het Canadeese bedrijf

En wat betreft de extra bodemvervuiling die gasboringen opleveren wilde hij terloops nog wel aan ons kwijt dat hij het eens is met zijn Amerikaanse collega, Trump, “global warming” is geen feit en bodemvervuiling niet ter zake doende. Wat Minister Kamp betreft kan het Groene Hart wel degelijk barsten.

Comments are closed.

Initiatiefgroep SP Woerden
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial