28 okt ’17 actiedag

Home »  28 okt ’17 actiedag

28 oktober jl.  voerde ‘Laat het Groene Hart niet barsten’ samen met de SP massaal actie tegen olie- en gaswinning. Eén touringcar zo goed als vol!  Wil je ook meedoen met vervolgacties? Geef je dan op via: info@laathetgroenehartnietbarsten.nl

 

TEKEN HIER DE PETITIE 

Bijna iedereen gebruikt gas om te koken of voor verwarming. We zijn sinds de jaren ’60 niet anders gewend. Dat gas moet natuurlijk ook ergens vandaan komen. Het meeste komt uit Groningen, maar vergis je niet er zit ook gas in de grond van Zuid Holland en Utrecht. 

Nu het gas in Groningen opraakt willen bedrijven zoals Vermilion Energy bij de plaatsen Woerden, Gouda (via Bodegraven) en NAM bij Midden-Delfland gas winnen onder woonwijken en natuurgebieden. Gaswinning veroorzaakt al decennia lang aardbevingen en leidt tot milieuvervuiling. Dat moeten we niet toestaan. Niet in Groningen, niet in het Groene Hart en ook niet elders in Nederland. Daarom voert de SP samen met inwoners actie in o.a. Groningen, Friesland, Drenthe, Zuid Holland en Utrecht.
Om het Groene Hart te beschermen tegen gaswinning zijn we de actie Laat het Groene Hart niet barsten gestart, want van het fossiele gas moeten we af. Wat is er nodig om van dat gas af te kunnen?

1. Een afbouwplan voor de gaswinning. Bestaande winningsgebieden ultra versneld sluiten.
2. Overgang op schone en betaalbare energie voor iedereen (een ‘sociale energie transitie’).
3. Nu geen nieuwe gasvelden in gebruik nemen!

Willen we dit bereiken dan hebben we ook jouw hulp nodig!
Wat we gaan doen:
Om te beginnen gaan we de 28e oktober met een bus vol activisten dwars door de provincies Utrecht en ZuidHolland. We gaan ter plaatse actie voeren en zullen een bezoek brengen aan winningsgebied.

Tijdens de actie vragen we aan de inwoners van het Groene Hart of zij een bloembol willen doneren en daarbij een bericht willen achterlaten aan de Groningers.
Met de bloembollen wordt een bloembollenveld aangelegd in Groningen ter ere van de Groningers die knokten en nog steeds knokken tegen gaswinning. Voor 1 euro per stuk kan men een of meerdere bloembolen doneren via www.bloeiendverzet.nl

Draagt u onze acties een warm hart toe en wilt u mee met de tour? U kunt zich inschrijven via info@laathetgroenehartnietbarsten.nl.

Flyer:Ookhiergeengasboringen

Comments are closed.

Initiatiefgroep SP Woerden
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial